شش نکته کاربردی در ارتباط با فرزندان
قرآن کريم که سراسر درسِ زندگي است در ابتداي سوره مبارکه يوسف با بيان مختصري از رابطه پيامبر بزرگ الهي حضرت يعقوب با فرزندش يوسف درسهاي متعددي را در ارتباط والدين با فرزندان به ما مي آموزد که به 6 مورد آن اشاره مي نماييم:
1- رابطه صميمانه
از مهمترين نکته ها در ارتباط والدين با فرزندان رابطه صميمانه است بگونه اي که فرزندان احساس بيگانگي ننمايند و بتوانند راحت با پدر و مادر ارتباط برقرار کنند و در نتيجه مسائل خود را با آنان در ميان بگذارند. اين رابطه صميمانه است که مي تواند از بسياري از خطرها جلوگيري نموده و فرزندان را از گرايش به بيگانگان باز دارد.
2-آگاهي از روحيات فرزندان
حضرت يعقوب کاملا يوسف و برادرش بنيامين و ساير فرزندان خود را مي شناخت اگر پدر و مادر روحيات فرزند خود را بدانند به خوبي مي توانند در هر شرايطي برخوردي مناسب با روحيه آنها داشته باشند و آنها را از خطرات نجات دهند و به ارزشها تشويق نمايند.
3-اظهار محبت به فرزندان
عبارتي که قرآن کريم از برخورد حضرت يعقوب با فرزندش يوسف و بعد هم با ساير فرزندانش بيان مي کند، حاکي از محبت و اظهار محبت است. از نکته هاي مهمي که بايد والدين غافل نشوند اين است که دوست داشتن خود به فرزندان را اظهار کنند که اين اظهار ممکن است با زبان و يا با رفتار باشد ولي تکرار اين اظهار محبت امري است ضروري و در حفظ فرزندان و جذب آنها به خانواده، نقش بسزايي دارد.
4-آموزش
والدين بايد به روشهاي مختلفي، فرزندان خود را از مسائل اعتقادي، از شرايط محيط، از خطرها و از دوست و دشمن آگاه نمايند. گاهي با بيان صريح، گاهي با نقل داستان، گاهي با نقل از بزرگان و نکته هايي که از آنها يادآوري مي نمايند همانطور که حضرت يعقوب عليه السلام فرزندش يوسف را آموزش داد که چگونه با برادران خود برخورد نمايد و چگونه از خطرهاي احتمالي پيشگيري کند.
5-گوش سپردن به سخنان فرزندان
هنگامي که والدين با حوصله به سخنان فرزندانشان گوش دهند و براي آنها وقتي را اختصاص دهند، فرزندان تشويق مي شوند که اتفاقات اطراف خود را براي والدين بگويند و برخوردهايي که با دوستان و غيردوستان دارند براي پدر و مادر بازگو نمايند و در اين گوش کردنهاست که والدين مي توانند نقطه هاي قدرت و ضعف را شناسايي و فرزندان خود را به موقع راهنمايي کنند که حضرت يعقوب عليه السلام بر اين جريان هم با کمال آرامش خاطر به سخنان فرزندش گوش کرد و رهنمودهاي لازم را به او آموخت.
6-تلاش براي اصلاح روابط فرزندان
از برنامه هايي که بايد پدر و مادر به آن توجه داشته باشند اين است که با تدبير لازم فرزندان خود را با يکديگر علاقه مند کنند و اگر فرزندي نسبت به فرزند ديگر بدخواهي داشت با تدبير از آن پيش گيري نمايند. اگرچه حضرت يعقوب موفق بر اين کار نشدند اما تلاش خود را براي اصلاح رابطه برادران با يوسف و يوسف با برادران انجام دادند.
مهم اين است که پدر و مادر در انجام وظيفه خود کوتاهي ننمايند. بنابراين همواره بايد به روابط فرزندان دقت کنند و به اصلاح آن همت بگمارند.
نرم افزار حبل المتين
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط انتظار در 1396/04/10 ساعت 08:45:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |